Арсеній Яценюк: «Ніхто не хоче нової війни в Європі. Але й ніхто не хоче бачити російські танки на кордоні з ЄС» (відео)
п’ятниця, 6 лютого 2015, 17:00

«Ніхто не хоче нової повномасштабної війни в Європі. Але я так само переконаний, що ніхто в Європі не хоче бачити російські танки на кордоні з Європейським Союзом», - підкреслив  Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на брифінгу після зустрічі з Главою Уряду Словацької Республіки Робертом Фіцо та переговорів урядових  делегацій України та Словаччини в п’ятницю, 6 лютого.

Глава Уряду наголосив на важливості  єдиної позиції, «яка сьогодні є  між країнами-членами Європейського Союзу, Сполученими Штатами Америки і Україною по виконанню Мінських угод».

Він відзначив зусилля ЄС,  Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда та партнерів зі США, які вони докладають для стабілізації ситуації.

 «Абсолютно зрозуміло, що нам потрібен мир в Європі. Але мир в Європі залежить від миру в Україні. І для того, щоби досягнути цього миру, Україна повинна мати можливість себе захистити. Не в наступальній, а в оборонювальній операції. Нам треба себе обороняти», - підкреслив Глава Уряду.

«Ми розуміємо, що чисто військового вирішення цього конфлікту не існує. Ніхто не хоче нової повномасштабної війни в Європі. Але я так само переконаний, що ніхто в Європі не хоче бачити російські танки на кордоні з Європейським Союзом. Тому  російська військова агресія проти України – це небезпека для Європейського Союзу, небезпека для країн-членів НАТО, це небезпека для світу», - наголосив він.

 «Є базова Мінська угода – цю угоду треба Росії виконувати», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua