Вікторія Сюмар: Парламент має бути ефективним, коли вирішується не лише доля України, а й Європи (відео)
вівторок, 10 лютого 2015, 02:00

Український парламент має об'єднатися і нести відповідальність за країну у час, коли у Мінську вирішуватиметься майбутнє української держави.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт " Вікторія Сюмар, виступаючи з парламентської трибуни.

"Наступного тижня ми будемо відзначати роковини загибелі Небесної сотні і річницю завершення Майдану. Це той час, коли українці довели світу, що ми є не об'єктом, а суб'єктом і можемо визначати самі свою долю і рухати власну історію. Сьогодні знову історичні дні, коли у Мінську вирішується доля не лише країни, вирішується доля всієї Європи: чи буде мир, якого ми всі прагнули", - заявила Сюмар.

"Наша відповідальність тут кожного з вас, і кожного з нас - це відповідальність перед тими героями Небесної сотні, які загинули рік тому. Перед тими героями української армії, які сьогодні стримують навалу російської орди. І суть цієї відповідальності - у спроможності діяти разом, тримати нашу проєвропейську коаліцію і приймати непрості рішення, не надто популярні, але необхідні", - звернулась представник "Народного фронту " до депутатів.

Вона зазначила, що основне завдання українського парламенту - бути ефективним.

"Якщо ми сьогодні будемо розглядати питання нового Генерального прокурора, ми маємо ставити перед ним питання - "а де результат", наскільки він готовий швидко показати суспільству, що постмайданна влада спроможна діяти в інтересах людей", - наголосила народний депутат.

Вікторія Сюмар наголосила на необхідності в першу чергу думати про те, щоб державні інститути були дієвими. Зокрема, вона підкреслила важливість створення ефективного Національного антикорупційного бюро та проведення якісної судової  реформи, без яких неможливе належне існування української держави. {youtube}RnmjCf0_55s{/youtube}

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua