Новий Генпрокурор має довести до логічного завершення розслідування резонансних справ, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 10 лютого 2015, 14:36

Новий Генеральний прокурор України має довести до логічного завершення розслідування резонансних справ, і часу в нього набагато менше, ніж у Віталія Яреми, якого парламент відправив у відставку.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, виступаючи з парламентської трибуни.

За її словами, українському суспільству дуже хотілося б побачити на лаві підсудних винних у розстрілі Небесної сотні.

Вона наголосила на важливості швидких та ефективних дій Генпрокуратури: «Чи побачимо ми подання про притягнення до кримінальної відповідальності тих людей, які ховаються за депутатським мандатом, чи побачимо ми ефективні розслідування і відповіді на питання: а хто віддавав накази і хто безпосередньо розстрілював Небесну сотню?».

Народний депутат констатувала, що станом на сьогоднішній день розслідування цих злочинів не завершене.

«І очевидно, що для нас з вами сьогодні тест, як ми будемо цього досягати всі разом. Тому що сьогодні для нас з вами випробування також у тому, чи можемо ми бути ефективними, чи можемо діяти спільно. Це кадрова пропозиція Президента, і сьогодні для нас тест, чи є в нас коаліція, спроможна підтримувати дії Президента і Кабінету Міністрів, який призначений нами з вами спільно. Тільки коли ми будемо діяти спільно, ми будемо спроможні дати відсіч одному єдиному ворогу, який у нас є, якому ми маємо протистояти – Російській Федерації», - наголосила заступник голови фракції «Народний фронт».

«Без цього ми дозволяємо розхитувати ситуацію знизу. Тому для нас розгляд цього питання – це, в першу чергу, питання внутрішньополітичної стабільності та єдності української влади», - заявила Вікторія Сюмар.

«Часу в нас немає. Немає року, як це було у випадку з Віталієм Яремою. Це треба буде робити якомога швидше. І це час як Віктора Шокіна, так і нашої з вами парламентської коаліції. Давайте про це пам’ятати», - резюмувала вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua