«Народний фронт» підтримав внесену Президентом кандидатуру Генпрокурора, - Леонід Ємець (відео)
вівторок, 10 лютого 2015, 15:45

Фракція «Народний фронт» мала дискусію щодо можливості зміни процедури призначення керівника Генеральної прокуратури України, але підтримала на цю посаду кандидатуру Віктора Шокіна - відповідно до пропозиції Президента. 

Про це заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, коментуючи голосування за нового керівника ГПУ.

«Сьогодні, згідно Конституції, Президент вніс свою кандидатуру, фракція ухвалила рішення підтримати цю кандидатуру, члени фракції це рішення підтримали», - сказав він. 

При цьому Ємець зазначив, що група народних депутатів, в тому числі і він сам, підготували законопроект,  який надає право громадськості долучитись до конкурсу на посаду Генпрокурора України. 

«Я впевнений, що цей законопроект дійде до Верховної Ради і буде прийнятий. Сподіваюся, що наступного Генпрокурора будемо обирати за іншим принципом», - сказав народний депутат. 

Разом з тим Леонід Ємець назвав провокацією підтримку представниками «Опозиційного блоку» кандидатури нового Генпрокурора. 

«Я думаю, що це провокація з боку «опозиціонерів», які розуміють, що і Президент, і Прем'єр знаходяться у парламенті, щоб підтримати пропозицію Президента - голоси будуть, і таким чином ці недобиті залишки Партії регіонів вирішили підставити підніжку процесу і хотіли своїми голосами закинути ложку дьогтю в цей абсолютно конституційний процес», - сказав Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua