Переговори з МВФ можуть завершитися через 48 годин, - Арсеній Яценюк (відео)
середа, 11 лютого 2015, 14:54

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк висловив сподівання, що протягом 48 годин будуть завершені переговори з Міжнародним валютним фондом. Залишилося декілька невирішених питань, зокрема щодо реформування енергетичного сектору. Про це Глава Уряду повідомив на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 11 лютого, за участі Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, голів обласних державних адміністрацій.

Арсеній Яценюк підкреслив, що дуже багато для того, щоби перемовини з МВФ були ефективними, зробив Президент України. Арсеній Яценюк висловив вдячність Міністру фінансів Наталії Яресько, Міністру соціальної політики Павлу Розенку і всьому складу Уряду за участь у переговорах: «Перемовини непрості, бо просто так ніхто нікому гроші не дає».

Глава Уряду наголосив, що минулого року Україна виконала всі критерії, визначені міжнародними кредиторами. Він зазначив, що реформи – «це не скасувати податки і не збільшити заробітні платні та зменшити пенсійний вік»: «Реформи – це закласти фундамент, щоби країна стала на нові економічні рейки, і той, хто може – отримав можливості. А тому, хто не може, повинна допомогти держава».

«Той обсяг роботи, який пророблений, потребує єдності і солідарності не тільки між Президентом, Урядом і керівництвом Парламенту, а в першу чергу всередині Парламенту», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду звернувся до членів Парламенту України: «Зараз у нас не виборча кампанія до місцевих органів влади. Зараз стоїть питання виживання держави. І парламентська коаліція, яка йшла на європейських принципах реформ і змін, відповідальності перед країною, - повинна взяти разом з Урядом, який формувався цією парламентською коаліцією, всю повноту відповідальності за ухвалення невідкладних і необхідних законів, що є частиною нашого пакета реформ, запровадженого під час перемовин з Міжнародним валютним фондом і міжнародними кредиторами».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua