Уряд пропонує зміни до Держбюджету для забезпечення тимчасово переміщених осіб, - Арсеній Яценюк (відео)
середа, 11 лютого 2015, 15:26

Уряд України запропонує зміни до Державного бюджету для забезпечення тимчасово переміщених осіб. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 11 лютого, за участю Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, голів Обласних державних адміністрацій.

Глава Уряду наголосив, що з територій, які тимчасово перебувають під контролем терористів, до інших областей України виїхали понад мільйон осіб.

Він нагадав, що тимчасово переміщеним особам виплачується разова допомога, щомісяця Уряд виплачує цим особам 884 гривні для непрацездатних та половину цієї суми – для працездатних осіб, а також виділяє кошти на утримання місць перебування для тимчасово переміщених осіб, в тому числі тих, які Україна отримала як міжнародну допомогу. «Це мільярдні кошти», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в Державному бюджеті не вистачає коштів на те, щоби забезпечувати тимчасово переміщених осіб. «Зараз ми будемо вносити зміни до Державного бюджету», - повідомив він.

Глава Уряду нагадав, що через російську військову агресію за рік Україна втратила 20% економіки: «Війна в країні забирає життя людей і забирає життя економіки».

При цьому, наголосив Арсеній Яценюк, Уряд виплачує пенсії та заробітні платні: «Це відповідальність Уряду. Ми платимо всі соціальні виплати».

Глава Уряду підкреслив, що основне – аби влада «працювала як одна-єдина машина»: «Усі повинні знати, що таке відповідальність і ефективність роботи. Наше завдання – принести впевненість у завтрашньому дні, захистити державу, захистити майбутнє, принести зміни, на які очікували мільйони».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua