Верховна Рада позбавила російських пропагандистів акредитації (відео)
четвер, 12 лютого 2015, 02:00

Верховна Рада позбавила акредитації при державних органах влади пропагандистів держави-агресора.

За відповідну Постанову про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади проголосувало 239 народних депутатів.

Виступаючи з парламентської трибуни, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, член фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар зазначила, що до Комітету звернулися журналісти провідних українських ЗМІ, які повідомили, що їхні російські колеги займаються не інформаційною роботою, а маніпуляціями.

«Фактично сьогодні російські журналісти проходять в органи влади, записують когось із українських політиків, а потім монтують сюжети і все це використовують в інформаційній війні проти України», - сказала Сюмар.

Голова комітету зазначила, що статтею 109 Європейської Конвенції з прав людини допускається обмеження свободи для ЗМІ, якщо вони загрожують національній безпеці.

«Зважаючи на цю норму, Комітет підтримав і рекомендував Верховній Раді проголосувати за проект постанови за основу і в цілому», - сказала вона.

Ухвалений законопроект передбачає визначення статусу медіа, які ведуть інформаційну пропаганду проти України (відповідно до висновків профільного комітету).

Перелік ворожих до України ЗМІ має визначити СБУ, практичне виконання постанови покладене на Кабінет міністрів, Міністерство закордонних справ та органи центральної влади.

Постанова набирає чинності з дня ухвалення і діє до указу про завершення АТО на Донбасі.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua