Мир на Сході залежатиме від команд, які Путін дасть своїм бойовикам і військовим, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 12 лютого 2015, 15:05

Успіх переговорів у Мінську щодо врегулювання конфлікту на Донбасі залежатиме від підписання та імплементації досягнутих домовленостей, а також реального припинення вогню з боку бойовиків.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, коментуючи перші результати зустрічі «нормандської четвірки».

«Я хочу подякувати Петру Олексійовичу Порошенку. Я розумію, яку напругу він витримав за 15 годин переговорів, і те, що ми зараз чуємо-бачимо, дає нам якусь надію», - заявив народний депутат.

Голова Комітету з питань національної  безпеки і оборони висловив готовність сприяти імплементації угод, оскільки країні потрібен мир, проте вкотре наголосив на потребі зміцнення обороноздатності України.

«Поки ми не створимо дієздатну армію,  поки ми не наведемо порядок у нашій державі - ми будемо замирювати Путіна, і ці мирні переговори можуть закінчитися так, як і попередні», - наголосив народний депутат.

Сергій Пашинський повідомив, що попри переговори у Мінську на Донбасі тривають запеклі бої, але існує домовленість про припинення вогню з 15 лютого.

«Якщо зараз ці документи будуть імплементовані і підписані - напруга буде спадати, але знову ж таки це залежить від тих усних команд, які Путін дасть своїм бойовикам і військовим частинам», - зазначив представник «Народного фронту».

Крім того, коментуючи домовленості про контроль над українським кордоном на Донбасі, Сергій Пашинський підкреслив, що це не матиме сенсу, якщо не буде припинення вогню.

«Вся інтрига - росіяни навіть проговорились - чи будемо ми годувати терористів, чи ні? Це буде подаватися, як фінансування соціально-економічного розвитку», - повідомив голова комітету. 

«Я пропоную рухатись крок за кроком: якщо припинення війни буде, якщо важка зброя відійде - тоді можна рухатися далі», - наголосив депутат «Народного фронту».

Крім того, відповідаючи на питання, чи стосуватимуться домовленості у Мінську про відведення українських сил до лінії  фронту станом на 19 вересня наступу «Азова» під Маріуполем, Сергій Пашинський сказав: «По мінським угодам територія, де зараз воює «Азов», - наша. Турчинов оголосив цей наступ з метою вийти на погоджений ще раніше рубіж розмежування сил».

«Ці території ще у вересні зафіксовані за нашими силами», - підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua