Добровольчі батальйони стали рушієм реформи української міліції, - член Військової Ради «Народного фронту» Юрій Береза
вівторок, 23 вересня 2014, 15:12

Добровольчі батальйони стали рушієм реформи української міліції.

Про це повідомив у вівторок, 23 вересня, командир підрозділу, член Військової Ради політичної партії «Народний фронт» Юрій Береза.

«Добровольчі батальйони, котрі були створені в структурі МВС, - це, мабуть, одна із найбільш показових реформ, яка привела у лави міліції справжніх патріотів. Такого ми не мали за всі роки державної незалежності. Сьогодні добровольчі батальйони у складі Міністерства внутрішніх справ користуються великою повагою серед  людей. І якщо під час Майдану найбільше боялися міліцію, то саме добровольці почали повертати до неї довіру», - заявив член  Військової ради «Народного фронту».

«Більше того, саме батальйони, створені відповідно до концепції Авакова-Турчинова,  виявилися спроможними забезпечувати оборону, як від зовнішнього ворога, так і всередині країни», - наголосив  Береза, додавши,  що саме з батальйонів мають формуватися сили спеціальних операцій, які можуть захищати країну і надалі.

Зокрема, Юрій Береза повідомив,  що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав розпорядження про перетворення батальйону «Дніпро» на полк.

За його словами, такий крок пов'язаний з тим, що перед «Дніпром» ставляться набагато ширші бойові завдання. Крім того, зазначив командир полку, відтепер «Дніпро» – найбільш якісний підрозділ МВС.

«Він об’єднуватиме функції і штурмового батальйону і поліцейської частини. Функції батальйону – це все ж таки більше поліційні функції – зачистка території, забезпечення конституційного порядку території, а полк уже надає можливість звільняти територію», - пояснив Юрій Береза.

За його словами, найголовнішим результатом  такого перетворення стане те, що полк матиме можливість отримувати більш серйозну зброю, в тому числі – важку.

 «Є також  багато технічних моментів, котрі ми зараз намагаємось вирішити в межах Міністерства внутрішніх справ», - додав командир полку.

Юрій Береза також наголосив, що реформування силових структур держави слід розпочинати саме з МВС.

«Коли ми на перших порах заходили в Донецьку область, нам доводилося вкладати міліціонерів з райвідділів мордами в підлогу і робити люстрацію на місці. По-іншому було неможливо, бо вони нам одразу стріляли в спину», - аргументував він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua