Парламент урівняв права міліціонерів і військових, які беруть участь в АТО (відео)
п’ятниця, 13 лютого 2015, 14:05

Верховна Рада прийняла рішення про виплату одноразової допомоги працівникам міліції, які беруть учать в антитерористичній операції на Донбасі, у разі їх загибелі або каліцтва. 

За відповідний законопроект №1364 авторства члена фракції «Народний фронт» Тетяни Чорновол проголосувало 238 народних депутатів. 

Крім того, парламент прийняв рішення про збереження заробітної плати міліціонерам-учасникам АТО, які зникли безвісти або потрапили у полон (законопроект №1706, автор -  член фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук). 

Коментуючи ухвалені законодавчі ініціативи, народний депутат фракції «Народний фронт», радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що таким чином парламент урівняв права міліціонерів, які беруть участь в АТО на Донбасі, з військовослужбовцями Збройних Сил України та Національної гвардії. 

«Раніше, якщо міліціонер потрапляв у полон або зникав безвісті, йому не нараховувалась заробітна плата за час перебування там. У той же час військовослужбовці ЗСУ та Нацгвардії отримували виплати. Ми усуваємо всі нерівності, оскільки раніше міліція не передбачала, що братиме участь у бойових діях», - сказав Геращенко. 

За його словами, від початку антитерористичної операції на Сході загинуло близько ста міліціонерів, а десятки знаходяться у полоні. 

«Тому ми урівнюємо права і можливості всіх тих, хто бере участь у антитерористичній операції на Сході», - резюмував Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua