У програмі з МВФ передбачена індексація доходів залежно від економічної ситуації і темпів зростання цін – Арсеній Яценюк (фото, відео)
субота, 14 лютого 2015, 12:27

У програмі з Міжнародним валютним фондом уперше передбачена  індексація грошових доходів населення в залежності від економічної ситуації і темпів зростання цін.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду України в суботу, 14 лютого.

«Нам треба активно попрацювати, щоби на тій території, яку ми повністю контролюємо, де українська влада несе всю повноту відповідальності, де є український бізнес, - щоб цей бізнес розвивався, працювали робочі місця, платилися податки та інвестор, який сьогодні дуже обережно дивиться на Україну, в першу чергу в силу військового конфлікту з Росією, повернувся назад і почав вкладати гроші», - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що загальний обсяг коштів, який буде наданий Україні в якості поворотної фінансової допомоги протягом чотирьох років, становить 25 мільярдів доларів США, з яких 17,5 мільярда доларів надає Міжнародний валютний фонд, а решту коштів - Сполучені Штати Америки, Європейський Союз, країни Великої сімки і «інші міжнародні партнери України, які готові допомогти в стабілізації економічної ситуації».

Що стосується цифри, яка була оголошена Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Ларагд, підкреслив Глава Уряду, - ще додатково 15 мільярдів, - «це не готівкові кошти, а додатковий обсяг коштів, який може виникнути внаслідок правильного управління державним боргом України»: «Саме цим ми будемо далі займатися».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua