Уряд передбачає збільшення доходів Держбюджету на 22 мільярди гривень, – Арсеній Яценюк (відео)
субота, 14 лютого 2015, 12:54

Змінами до закону про Державний бюджет передбачено збільшення доходів Держбюджету на 22 мільярди гривень, насамперед за рахунок додаткових надходжень від податку на додану вартість. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у суботу, 14 лютого, на засіданні Уряду України.

Він нагадав, що відповідно до закону про Державний бюджет України,  Кабінет Міністрів до 15 лютого має подати до Парламенту зміни до закону про держбюджет.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зміни до Держбюджету, які пропонуються Урядом,  базуються на результатах переговорів із міжнародними кредиторами, і в першу чергу з Міжнародним валютним фондом.

Глава Уряду наголосив на необхідності відкоригувати макроекономічні параметри в законі про Державний бюджет: «Макроекономічні параметри змінилися, в першу чергу, через продовження російської військової агресії. Це макроекономічні параметри як валюто-обмінного курсу, так і інфляції».

Програма з Міжнародним валютним фондом, підкреслив він, є одним з основних елементів допомоги Національному банку України для стабілізації курсу, «оскільки це безпосередньо відповідальність Центрального банку»: «Сподіваюся, що Національний банк України зробить все, що в його силах і що передбачено в Конституції і в законі України про Національний банк, щодо стабілізації курсу гривні і стабілізації банківського сектору».

«Ми все одно оптимістично дивимося на валюто-обмінний курс», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що загальний курс на ринку становить зараз близько 25 гривень за долар США, водночас Уряд  не отримав офіційної позиції Національного банку: «Але по узгодженню з нашими міжнародними кредиторами на даному етапі ми оцінюємо, що середньорічний курс буде на рівні 21».

Щодо показника інфляції, Глава Уряду  зазначив, що він об'єктивно пов’язаний і з курсом гривні, і з адміністративним зростанням цін: «Ми оцінюємо інфляцію поточного року на рівні 26%».

Арсеній Яценюк також зазначив, що Національний банк України перерахує до Державного бюджету майже на 5 мільярдів гривень менше, ніж планувалося в попередній редакції закону.

«Нам треба буде об'єктивно збільшити витрати на обслуговування державного боргу в зв’язку з зміною показника курсу національної грошової одиниці. Курс виріс, і державний борг, який в іноземній валюті, також змінюється», - підкреслив він.

 «Будь-який макроекономічний прогноз залежить від ключового – виконання чи невиконання Мінських угод. Тільки ситуація на Сході України стабілізується - це означає, що наш макроекономічний прогноз іде в позитивний тренд. Якщо стабілізації не буде, ми все одно будемо робити все, щоб українська економіка функціонувала на тих територіях, які українська влада повністю контролює. Це завдання Уряду, і ми з цим завданням будемо справлятися», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua