Уряд збільшить видатки на допомогу тимчасово переміщеним особам, придбання медпрепаратів та гемодіаліз, – Арсеній Яценюк (відео)
субота, 14 лютого 2015, 13:07

Змінами до закону про Державний бюджет Уряд України пропонує збільшити видатки на допомогу тимчасово переміщеним особам, а також виділити додаткові кошти на придбання ліків та гемодіаліз. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у суботу, 14 лютого, на засіданні Уряду України.

Арсеній Яценюк нагадав, вже понад 1 мільйон осіб зареєстровані як тимчасово переміщені: «Це ті люди, які були заручниками російських терористів, але покинули територію Донецької і Луганської областей і зараз проживають на всій території України і потребують допомоги».

«Додатково майже 3 мільярди гривень ми виділяємо на допомогу тимчасово переміщеним особам -  людям, які позбавилися свого дому, позбавилися роботи. Це відповідальність української держави і кожного з нас – допомагати українцям, які потерпають від російського тероризму», - підкреслив він.

Глава Уряду також повідомив, що через зростання валюто-обмінного курсу національної валюти необхідно додатково виділити 600 мільйонів гривень на закупівлю медикаментів.

Окрім того Арсеній Яценюк нагадав, що під час ухвалення закону про Державний бюджет в Парламенті було прохання від фракцій збільшити обсяг видатків, зокрема, на гемодіаліз.

«Формально гемодіаліз – це відповідальність місцевої влади. Але центральний Уряд не може залишити цих людей без допомоги. Тому ще 400 мільйонів ми виділяємо з Державного бюджету на допомогу хворим людям», - підкреслив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua