Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту ухвалити зміни до держбюджету до кінця лютого (відео)
субота, 14 лютого 2015, 13:43

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до керівників парламентських фракцій ухвалити зміни до Державного бюджету на позачерговому засіданні Верховної Ради України до кінця лютого. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів у суботу, 14 лютого.

Арсеній Яценюк підкреслив, що відповідно до законодавства,  проект змін до закону про Державний бюджет буде зареєстрований в Парламенті 16 лютого. За його словами, до законопроекту будуть додані проекти законів, які передбачають формування дохідної і видаткової частини Державного бюджету: «Це будуть зміни до низки законів - Податкового кодексу, законодавства про пенсійне забезпечення».

«Просимо, щоб у понеділок Парламент взявся до активної роботи, щоби до кінця поточного місяця ми прийняли відповідне законодавство», - підкреслив Глава Уряду.

Він повідомив, що проведе з цього питання зустрічі з членами коаліції парламентських фракцій та Головою Верховної Ради України: «Не виключаю, що треба буде зібрати позачергове засідання Верховної Ради України. І на позачерговому засіданні, орієнтовно 25 лютого,  прийняти весь пакет законів, який буде опрацьований депутатами».

На опрацювання всіх законопроектів, зазначив він, є десять днів: «Це в оперативному режимі дасть можливість Раді Директорів Міжнародного валютного фонду вже формально затвердити рішення про нову чотирирічну програму співпраці між Україною та МВФ і  розкриє можливості для всіх наших інших партнерів далі продовжувати допомогу Україні».

Арсеній Яценюк висловив упевненість, що в разі реалізації плану реформ, передбаченого проектом меморандуму і визначеного Урядом і Президентом, а також виконання Мінських домовленостей – «2016 рік дійсно стане роком і стабілізації, і перших паростків економічного зростання».

«Наше завдання – не опускати руки. Навпаки, в цих складних умовах зібратися з силами, робити навіть більше, ніж можеш. Це і є формула успіху», - додав він.

«Очікуємо від Парламенту практичної реалізації реформ. Прошу всіх активно працювати», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua