В'ячеслав Кириленко провів зустріч із легендарним польським режисером Кшиштофом Зануссі
понеділок, 16 лютого 2015, 14:56

16 лютого Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко провів зустріч з легендарним польським режисером Кшиштофом Зануссі, за участі Посла Польщі в Україні Генріка Літвіна та Директора Польського інституту в Києві Еви Фігель.

Кшиштоф Зануссі розповів про польський досвід реформування кінематографу та про важливість створення серіалів та кінофільмів власного виробництва.

«Жодна країна не зможе зрушити з місця, якщо народ не почне думати по-новому. І кіно та телебаченню тут відводиться неабияка роль», - наголосив Кшиштоф Зануссі.

У свою чергу, В’ячеслав Кириленко зазначив, що Україні варто запозичити деякі польські ідеї щодо реформування та фінансування кіно.

«Ми готові переймати успішний польський досвід реформування кіногалузі, зокрема, введення окремого збору на кіно, який вже понад десять років існує в Польщі. І практика довела доцільність такого збору», - сказав В’ячеслав Кириленко та підкреслив, що запровадження такого збору має відбутися якомога швидше.

 

Довідково

З 2005 року, коли в Польщі було створено Інститут кіномистецтва, розпочалося активне зростання національного кіновиробництва. Щороку створюється кількадесят повнометражних фільмів. Художні, документальні та анімаційні фільми створюються як за підтримки польського Інституту кіно, так і в співпраці з іншими країнами та коштом європейських інституцій. У Польщі наразі налічується близько 300 кінотеатрів. Останніми роками в них демонструється понад 30% картин національного виробництва. При цьому польський річний кінобюджет становить 35-40 млн. євро.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua