Український теле- і радіопростір потрібно заповнити якісним вітчизняним продуктом, - В'ячеслав Кириленко
вівторок, 17 лютого 2015, 13:27

Український телевізійний та радіопростір має бути заповнений якісним та різноманітним національним продуктом. Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко заявив під час круглого столу щодо підтримки вітчизняної аудіовізуальної та кінопродукції, спільно організованого Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення, Євросоюзом та Радою Європи.

«Наші канали вже відреагували на запит суспільства - відвертої пропаганди країни, яка розв’язала агресію проти України, стало менше. Агресивні мілітарні російські серіали знімаються з ефіру. Тож перед нами стоїть великий виклик – заповнити наш теле- і радіопростір якісним українським продуктом різного характеру», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Віце-прем’єр нагадав, що на підписі у Голови Верховної Ради наразі знаходиться  законопроект про заборону російських мілітарних фільмів та серіалів, створених з моменту здобуття Україною незалежності, а також всіх фільмів та серіалів, створених в РФ після початку російської агресії проти України.

«Уряд зі свого боку готовий докласти зусиль, щоб організувати якомога комфортнішу співпрацю з тими каналами, які візьмуть на себе відповідальність змінювати сітку мовлення в бік пропагування наших українських здобутків», - додав В’ячеслав Кириленко. Віце-прем’єр зазначив, що спільно з представниками медіа Уряд налаштований розробити фінансові стимули для телеканалів та радіостанцій, які випускатимуть в ефір проукраїнський продукт.

В’ячеслав Кириленко також нагадав про успішний досвід ряду західних країн щодо впровадження спеціального збору на розвиток кінематографу, підкресливши, що влада налаштована шукати консенсус з цього питання з телевізійниками, кінодистрибюторами, провайдерами інтеренет-послуг та іншими зацікавленими сторонами. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua