Уряд очікує, що МВС та ГПУ до кінця тижня нададуть інформацію щодо розслідування злочинів проти учасників Майдану – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 18 лютого 2015, 13:51

Уряд України очікує, що Міністерство внутрішніх справ України разом із Генеральною прокуратурою України до кінця
поточного тижня нададуть інформацію щодо всіх процесуальних дій з розслідування злочинів, скоєних по відношенню до учасників Майдану.

Про це повідомив  Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 18 лютого.

Засідання Кабінету Міністрів розпочалося хвилиною мовчання за загиблими під час драматичних подій на Майдані 18-21 лютого минулого року.

Арсеній Яценюк згадав, як у цей день рік тому він разом із соратниками і тисячами майданівців мирною ходою рушили з Майдану до Верховної Ради з вимогою «законного голосування щодо повернення до Конституції 2004 року».  Це, за словами Арсенія Яценюка, дало б можливість «прибирати в Януковича і його банди ті повноваження, які вони вкрали через рішення Конституційного суду».

«Янукович разом зі своїм режимом і «тітушками» відповів бійнею, стрільбою, різнею і вбивствами. Вбивствами людей, які прийшли боротися за свою країну, за своє майбутнє та свою родину», - підкреслив він.

«Ми ще тоді не зовсім усвідомлювали, що ми воювали не з Януковичем. Янукович був просто пішак у війні, яка була розпочата Володимиром Путіним. У війні проти України і українців. І вже протягом року всі ми боремося за нашу країну, боремося за нашу свободу і за нашу незалежність. І ворог – це авторитарний режим, який очолюється Росією проти України», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що Уряд України очікує, що Міністерство внутрішніх справ разом із Генеральною прокуратурою України до кінця поточного тижня дасть вичерпну інформацію щодо всіх процесуальних дій по розслідуванню злочинів, які були скоєні по відношенню до учасників Майдану. «Знаю, що є відповідний прогрес в цих питаннях», - додав він.

«Злочинці повинні понести відповідальність. І вся державна машина, в тому числі й суди, повинні виконувати закон. Судова реформа, яка прийнята Парламентом, повинна допомогти судам виносити рішення іменем України, а не іменем хабара, до якого вони звикли за останні двадцять років», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua