Арсеній Яценюк: «Кордон будується і буде побудований. Хто виступає проти – підтримує російську агресію» (відео)
середа, 18 лютого 2015, 14:45

Уряд України затвердить нову редакцію проекту облаштування державного кордону України «Європейський вал». Про це на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 18 лютого, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що  Міністерство оборони України, Державна прикордонна служба, Міністерство внутрішніх справ України виконують завдання, поставлені Урядом щодо будівництва лінії безпеки: «Це лінія, яка на даний момент межує з зоною Антитерористичної операції і не дає можливості російським терористам і найманцям прорватися на території, які контролюються і будуть контролюватися виключно українською владою».

Друга лінія безпеки, за його словами, – це проект облаштування державного кордону України «Європейський вал».

«Хочу ще раз чітко повідомити всім проросійським силам: «Європейський вал» будується і буде побудований. Лінія безпеки будується, функціонує, і ми не дамо можливості терористам, найманцям, бандитам і іншим посібникам російського тероризму передавати зброю, пересікати державний кордон, пересікати лінію безпеки і відправляти туди розвідувально-диверсійні групи», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Кабінет Міністрів торік виділив на проект облаштування державного кордону загалом 235 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів, зазначив Глава Уряду, була зведена лінія безпеки, а також побудовані інженерні споруди і протитанкові рови на державному кордоні між Україною і Росією.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства фінансів направити для реалізації проекту 70 мільйонів гривень, які залишилися від загальної суми на даний час.

Глава Уряду повідомив, що після низки консультацій щодо зменшення вартості проекту і підвищення його ефективності Уряд на сьогоднішньому засіданні затвердить нову редакцію проекту будівництва «Європейського валу».

За словами Арсенія Яценюка, проектно-кошторисна вартість облаштування державного кордону зменшена майже вдвічі.

Він також підкреслив, що наполягає на встановленні на кордоні засобів ураження.

«Кордон будується і буде побудований. І той, хто виступає проти кордону, проти безпеки українських громадян, -  підтримує російських терористів і російську військову агресію. Сказали -  робимо і доробимо», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра внутрішні їх справ України Арсена Авакова «особисто керувати цим питанням», оскільки Державна прикордонна служба підпорядковується МВС.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua