Арсеній Яценюк доручив здійснювати виплати лише за електроенергію, яка постачається на підконтрольні державою території (відео)
середа, 18 лютого 2015, 15:03

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вимагає від НКРЕ і Міністерства енергетики невідкладно встановити чіткий алгоритм – «платиться тільки за ту електричну енергію, яка поставляється на території, що контролюються українською державою».

Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 18 січня.

Арсеній Яценюк дав доручення зупинити фінансові перерахування, «доки не з'ясується, за що ми платимо - за електроенергію, яка постачається терористам,чи яка постачається на територію України українським громадянам».

Глава Уряду також доручив оприлюднити загальні дані щодо обсягу коштів, витрачених Україною на постачання електричної енергії та природного газу на території, що тимчасово знаходяться під контролем російських терористів.

Міністерству фінансів він доручив при доопрацюванні закону про Державний бюджет вжити заходів щодо компенсації коштів, які не оплачені з цих територій, на користь «Нафтогазу» і енергоринку: «Півроку тому я заявляв, що ми поставляємо газ і електричну енергію, але суми коштів, які не оплачені, будуть скомпенсовані за рахунок витрат, які передбачалися Державним бюджетом на території, що нам тимчасово непідконтрольні. І ці кошти будуть перенаправлені на погашення заборгованості за газ і електричну енергію».

«У рамках боротьби з тероризмом я окремо наголошую на дисципліні у всіх міністерствах, у всіх органах влади і державних компаніях», - підкреслив Прем’єр-міністр.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua