РНБО підтримала рішення щодо запрошення до України миротворчої місії ООН (відео)
четвер, 19 лютого 2015, 01:31

Рада національної безпеки і оборони України підтримала рішення зі звернення до Організації об’єднаних націй та Європейського союзу щодо «розгортання на території України операції з підтримання миру та безпеки». Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов на брифінгу за підсумками засідання РНБО України.

Він зазначив, що таке рішення викликано постійними порушеннями Російською Федерацією та підконтрольними їй військовими підрозділами режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння.

«Ми можемо прогнозувати, що те, що відбувається сьогодні, - активізація військових дій, як це було навколо Дебальцевого, те, що зараз відбувається у секторі «М» біля Маріуполя, може мати хронічний характер», - сказав Олександр Турчинов, пояснивши, що саме тому влада вирішила запросити миротворчий контингент ООН.

Секретар РНБО зауважив, що миротворчий контингент має стояти як вздовж лінії зіткнення, так і вздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону. За його словами, це дозволить «фіксувати і локалізувати порушення та забезпечить реальні кроки припинення агресії».

Олександр Турчинов зазначив, що Міністерство закордонних справ України підготувало відповідне звернення та висловив сподівання, що рішення РНБО також підтримають депутати Верховної Ради України.

Крім того, Олександр Турчинов зауважив, що на засіданні РНБО було схвалено законопроект про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua