Олександр Турчинов: Єдина система цивільного захисту населення дозволить вчасно попередити наших громадян про небезпеку (відео)
четвер, 19 лютого 2015, 01:50

В Україні буде побудовано єдину систему цивільного захисту населення. Про це повідомив Секретар РНБО, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов на брифінгу по завершенню засідання РНБО, що відбулось сьогодні.

За словами Олександра Турчинова, Україна стала свідком, коли агресор не веде відверті військові дії, він вчиняє терористичні акти та провокації. І саме тому сьогодні на засіданні РНБО постало питання з побудови системи цивільного захисту населення і мінімізації наслідків терактів.

«Відпрацьовано детальне рішення щодо комплексних заходів в питаннях антитерористичної діяльності. Кабінет Міністрів і СБУ мають відпрацювати нове положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів і мінімізації їх наслідків», - сказав Секретар РНБО.

Він пояснив, що ця система передбачатиме три рівня загрози, яка позначатиметься відповідними кольорами: синій – підвищений, помаранчевий – високий, червоний – критичний.

Олександр Турчинов уточнив, що також буде розроблено критерії ідентифікації цих загроз та визначено заходи, що вживатимуться всіма суб’єктами виконавчої влади, систем територіальної оборони та систем цивільного захисту.

«Наші громадяни повинні знати, які заходи вживаються, і що вони мають робити в разі небезпеки», - зазначив він.

Окрім того, Секретар РНБО повідомив, що йдеться і  про комплекс заходів щодо побудови в Україні єдиної системи цивільного захисту, за який відповідальний Кабінет Міністрів, міністерства і відомства, які мають насамперед ідентифікувати об’єкти цивільного захисту і, зокрема, розробити план навчання у вищих і середніх навчальних закладах та на робочих місцях.

«Ми повинні бути готовими до будь-яких провокацій і зазіхань агресора. І це не повинно бути несподіванкою. Вся країна має бути готова протидіяти агресії», - підкреслив Олександр Турчинов.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua