Ми маємо справу не лише з жорстоким і цинічним, а й з дуже підступним і брехливим агресором, - Олександр Турчинов (відео)
субота, 21 лютого 2015, 15:14

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту»  Олександр Турчинов відкрив у Києві на Михайлівській площі документальну виставку «Присутність», що демонструє докази агресії Росії проти України.  

«На цій площі представлено докази злочинів проти країни, проти людства, докази агресії Російської Федерації проти України», - наголосив він. 

Під час відкриття виставки Олександр Турчинов нагадав, що Росія випустила медаль за захоплення Криму, з «датою агресії проти України - 20 лютого 2014 року». 

«20 лютого 2014 року російські снайпери вбивали наших героїв на Майдані. Саме цю дату вони визначають як початок війни проти України. Ми маємо справу не лише з жорстоким і цинічним, а й з дуже підступним і брехливим агресором, який розповідає на всіх рівнях, що він не воює проти України», - сказав Олександр Турчинов 
Секретар РНБО зауважив, що на Михайлівській площі зібрано саме російську зброю та бронетехніку, «підбиту або захоплену українськими військовими на Сході нашої держави».

Серед інших експонатів на виставці представлено снаряди ракети «Смерч», привезені з Краматорська, машини з Маріуполя, що згоріли від «Градів», а також автомобіль, захоплений при розвантаженні боєприпасів, що за ознаками відповідає автомобілям, які заїжджали «під виглядом гуманітарного конвою з РФ».

 «Злочинець тим і відрізняється від інших, що він постійно бреше... Це страшні докази злочинів російських керівників, зокрема, Президента Росії Путіна. І за ці злочини вони відповідатимуть перед судом людським і Божим», - наголосив він. 

За словами Олександра Турчинова, таких доказів участі Росії, російського озброєння у боях проти сил АТО існує безліч. «Таких доказів ми могли звезти сюди і завалити весь центр міста, але ми не будемо забруднювати нашу столицю», - сказав він, наголосивши, що  більшість підбитої техніки, піде на переплавлення до металургійних підприємств. 

Секретар РНБО та усі присутні на відкритті виставки вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної сотні та усіх героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу і незалежність країни на Сході. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua