Участь Росії в миротворчому контингенті виключена, - Сергій Пашинський
понеділок, 23 лютого 2015, 16:52

Росія не може брати участь у миротворчій місії на Донбасі, оскільки є країною-агресором.

Про це заявив заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

«У нас принципова позиція: Росія не може брати участь у миротворчій місії. Ми визнали Росію країною-агресором і, звичайно, країна-агресор миротворчі сили посилати не може», - наголосив він.

Пашинський зазначив, що в Україні є розуміння того, що Росії потрібно якось потрапити в ці миротворчі сили, щоб легалізувати свої війська на Сході України.

«Більше того, нагадую, що коли починалась агресія росіян, вони свою техніку на кордоні фарбували під «миротворців», одягали на своїх карателів блакитні каски. Вони були впевнені, що в нас все посиплеться, і вони сюди увійдуть як «миротворці», - додав він. 

На думку голови комітету, ініціатива Президента щодо запрошення в Україну миротворчої місії, зокрема поліцейської місії ЄС, однозначно має право на життя.

Він нагадав, що існує певний світовий досвід вирішення подібних конфліктів, в якому дуже часто фігурують ті чи інші миротворчі контингенти.

«Десь результати їх присутності були успішними, десь – ні. Це дуже делікатне питання. Але як концепція запрошення миротворців має право на життя», - сказав Сергій Пашинський. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua