Юрій Береза: Якщо бойовики не відведуть важке озброєння, ми маємо готуватись до «інженерної війни» (відео)
вівторок, 24 лютого 2015, 14:11

Українські військові можуть почати відводити важке озброєння лише після того, як його відведуть російські регулярні війська, що воюють на Донбасі.

Про це заявив член фракції «Народний фронт», командир полку спеціального призначення «Дніпро-1» Юрій Береза під час форуму «Сценарії реформування сектору безпеки України. Словацький досвід», ініційованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Скільки воюючих з того боку на Донбасі? 30% - це терористи, а 70% регулярна російська армія. Їх дуже легко відрізнити, бо це певний набір техніки, це певний порядок і певна навіть бронетехніка, автомобільна техніка. Лише після підтвердження інформації, що саме ці угрупування відійшли, ми можемо говорити про те, що маємо відвести техніку також», - сказав Береза.

«Тому що у мене є один яскравий сумний приклад. Після Мінських домовленостей-1 по «Дніпру» втрати шість чоловік у безпосередніх боях не з терористами», - наголосив він.

Крім того, коментуючи розвиток ситуації на Донбасі у разі, якщо бойовики продовжать обстріли і не відведуть важке озброєння, Юрій Береза сказав, що країна має готуватися до «інженерної війни».

«Ми маємо «закопатися», ми маємо оточити і перекрити всі канали сполучення між «великою Україною» і окупованими територіями», - вважає він.

«Друге, нарощувати сили, щоб вийти на наші кордони. І третє, готувати армію до тих боїв, які нам прийдеться вести. Це питання часу. Ми не є агресорами і захищаємо свою землю», - резюмував Юрій Береза.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua