Андрій Парубій передав уряду США перелік необхідної для України зброї (відео)
середа, 25 лютого 2015, 16:47

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій під час робочого візиту до Вашингтону передав вищому керівництву США перелік необхідної для України летальної та нелетальної зброї. 

Про це він повідомив в інтерв’ю «Голосу Америки». 

За його словами, цей перелік вже отримав Президент США Барак Обама. 

Парубій зазначив, що частина списку - нелетальна зброя, яка дуже потрібна Україні. 

«Наприклад, це безпілотники, що допоможуть нам отримати достатньо розвідувальних даних, якими сьогодні не володіє Україна. Це радари, які мають виявляти вогневі точки противника на досить великій відстані, щоб наша артилерія могла їх знищувати. Це радіозв’язок і засоби для придушення радіозв’язку супротивника», - розповів він.

Коментуючи перелік летальної зброї, яку Україна просить у США, Перший віце-спікер зазначив, що не може озвучити усі позиції, але мова йде, переважно, про високоточну зброю, зокрема протитанковий ракетний комплекс «Javeline».  

Андрій Парубій наголосив, що Україна сьогодні бореться не лише за власні інтереси. 

«Сьогодні наші хлопці на передовій стоять за весь цивілізований світ, якому Путін кинув виклик. Українські воїни  захищають усіх. Сьогодні Україна і наші хлопці на передовій потребують зброї, і тут слово США є вирішальним», - заявив він.

Як повідомлялось, 24 лютого Андрій Парубій  прибув з робочим візитом до Вашингтону, де мав зустрічі з сенатором Джоном Маккейном та низкою інших американських високопосадовців. Крім того, в рамках візиту до США заплановані зустрічі Андрія Парубія з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, спікером Палати представників американського Конгресу Джоном Бейнером, а також представниками Пентагону. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua