Єврокомісію закликають направити в Україну поліцейську місію, - Остап Семерак (відео)
четвер, 26 лютого 2015, 14:30

Міжпарламентський комітет асоціації Україна-ЄС рекомендував Єврокомісії направити поліцейську місію в Україну.

Про це повідомив член фракції «Народний фронт», співголова української частини Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Остап Семерак на прес-конференції за результатами першого засідання комітету, яке відбулося у Брюсселі.

«У спільній резолюції до Єврокомісії за результатами зустрічі ми звернулись з проханням підтримати запуск поліцейської місії Європейського Союзу в Україні. Сподіваюсь, що Єврокомісія прийме в швидкому режимі таке рішення», - заявив Семерак.

Він зазначив, що у резолюції наголошується на несприйнятті анексії Криму і у цьому зв'язку засуджуються дії Росії.

«Європарламент висловив глибоку стурбованість зростаючою кількістю терактів і звернувся із закликом до всіх сторін виконувати Мінські угоди. Також у резолюції йдеться про необхідність збільшення кількості працівників місії ОБСЄ», - повідомив Остап Семерак.

У документі мова йде, зокрема, і про підтримку Європарламентом надання третього пакету макрофінансової допомоги, який передбачає виділення Україні 1,8 млрд. євро.

«У тексті фінального звернення йдеться про рекомендації Європейській комісії надати безвізовий режим Україні ще до Ризького саміту Східного партнерства, який запланований на 21-22 травня», - сказав народний депутат.

{youtube}FcgXCr0O4WE{/youtube}

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua