Кримський сценарій зазнав поразки в інших регіонах України, - Сергій Пашинський
середа, 24 вересня 2014, 14:50

Кандидат у народні депутати Верховної Ради від політичної партії «Народний фронт», колишній виконувач обов’язків Глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив, що Росії не вдалося реалізувати сценарій дестабілізації та захоплення влади в ряді регіонів України, який було застосовано в Криму, завдяки протидії місцевих еліт та громадян.

Про це він сказав під час чату в інтернет-виданні «Главред» у середу, 24 вересня.

«Ні в Харкові, ні в Дніпропетровську, ні в Запоріжжі, ні в Одесі цей сценарій їм не вдалося реалізувати, в тому числі завдяки протидії центральної влади і місцевих еліт», – зазначив С. Пашинський.

Кандидат в депутати нагадав, що Харківську ОДА, яку було захоплена сепаратистами, через добу відбив харків’янин Аваков, а дніпропетровець Коломойський цей сценарій придушив ще в зародку.

«На жаль, в Донецьку та Луганську місцеві еліти або самоусунулися, або стали на сторону сепаратистів», – заявив Сергій Пашинський.

Водночас, зазначив він, змога врегулювати ситуацію мирним шляхом, не допустивши війни на Донбасі та зупинивши кривавий путінський сценарій, все-таки була.

За словами депутата, українська влада саме шукала політичні моделі врегулювання, коли у Слов’янську з’явився співробітник ГРУ Стрєлков із диверсійним підрозділом.

«І саме тоді, під Слов’янськом, пролилася перша кров, що і запустило механізм війни. Саме тому ми повинні розуміти, що перебуваємо на стадії розвитку держави «хочеш миру – готуйся до війни», – наголосив Сергій Пашинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua