Арсеній Яценюк: 2016 рік бачу роком економічної стабілізації (відео)
п’ятниця, 27 лютого 2015, 19:01

«2015 рік – це рік стабілізації для того, щоб у 2016-му ми крок за кроком почали позитивну економічну і соціальну динаміку», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським телеканалам у п’ятницю, 27 лютого.

Арсеній Яценюк зазначив, що рік, який минув з часу, як він обійняв пост Глави Уряду, «для нього особисто і для країни -  ціла епоха»: «Із неймовірними труднощами, викликами, з початком війни проти України, із щоденною боротьбою всіх українців за своє майбутнє».

«Україна знаходиться в стані війни. Жодного разу за сучасну українську історію ми ніколи не були в такій ситуації. Я не можу назвати жодної європейської країни, яка так само в цьому столітті мала війну з ядерною державою на своїх кордонах. Війна забирає життя людей, знищує економіку країни. Ця війна є зазіханням російського агресора на наше з вами майбутнє, на нашу з вами незалежність і нашу країну», - підкреслив він.

У цих обставинах, наголосив він, за останній рік Україна несе великі втрати: «У першу чергу це людські втрати. Їх неможливо відновити, і це та травма, яка десятками років буде в українському серці, в особливості тих сімей, які втратили своїх родичів і близьких».

Втрати України в економічному вимірі, за словами Глави Уряду, – це 20% економіки країни: «Причому це 20% тієї економіки, яка приносила долари, тому що це індустріальний сектор, яка давала роботу і відправляла українські товари на експорт».

«Для мене було вкрай важливо, щоб ми справилися, в першу чергу, з тим, щоб виплатити зарплати й пенсії. Я розумію, що вони малі, усвідомлюю, що кожен хоче, щоб вони були більші. Але той мінімум, який є, -  ми все до копійки всім заплатили», - підкреслив він.

Ще одним завданням Уряду, нагадав він, було фінансування армії: «У нас ніколи реально не було армії. У нас армію розпродавали, розкрадали. І коли ми зіткнулися з російською військовою агресією, ми з нуля почали будувати українські Збройні Сили. А це десятки мільярдів витрат. Ми профінансували військовослужбовців, ми профінансували «Укроборонпром», з'явилися танки, БТРи, з'явилося, чим захищатися».

Арсеній Яценюк підкреслив, що країна перебуває в умовах не лише  військової, а й економічної та фінансової агресії: «Те, що в тому числі й зараз відбувається на фінансовому ринку, паніка – іще одна частина гібридної війни, яку також провокують і в якій зацікавлена Росія».

«У цих умовах дуже складно. Але ми протягом року не просто вижили. Ми встояли і ми не дали можливості російській військовій агресії просунутися туди, куди вона хотіла», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що 2015 рік «повинен бути базовим для того, щоб в 2016 році ми поступово почали зростати»: «Я бачу 2016-й як рік, коли почнеться поступове відновлення внутрішнього виробництва, відновлення внутрішнього попиту.  2016 рік бачу роком економічної стабільності».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua