Олександр Турчинов доручив взяти під контроль справу за фактом нападу на журналістів
середа, 24 вересня 2014, 15:18

Голова Верховної Ради України, один із лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов доручив взяти під контроль розслідування справи за фактом нападу та погроз журналістам телеканалів ТВі та програми «Наші гроші», що виходить на телеканалі ZIK.

 «Вчора, 24 вересня, стало відомо про ганебні випадки погроз та нападу на журналістів двох телеканалів, які виконували свої професійні обов’язки з розслідування причетності окремих осіб до сепаратистської діяльності, а також розслідування масштабних фактів корупції з виведення з державної власності великих площ водойм», - зазначив Голова Верховної Ради.

«Обурливою є не тільки інформація про перешкоджання роботі представників ЗМІ через залякування і фізичний вплив. У розслідуваннях журналістів прозвучали шокуючі  факти корупції, які викликають у суспільстві справедливе запитання: чи такою вони бачили Україну після Революції гідності, чи мають право перебувати при владі особи, які зазіхають на державне майно?», - наголосив О.Турчинов.

Керівник Парламенту заявив, що Генеральний прокурор повинен провести ретельну перевірку всіх звинувачень на адресу його підлеглих.

«Влада, приведена Майданом, не має права ховатися від людей. Обидва випадки мають бути ретельно розслідувані, а винні покарані і це має стати пересторогою для всіх тих, хто намагається залякуванням і силою примусити журналістів замовчувати хабарництво в органах влади і факти антиукраїнської діяльності», - зазначив О.Турчинов.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua