НБУ несе відповідальність за спекуляції з курсом долара, - Максим Поляков (відео)
субота, 28 лютого 2015, 02:00

Стабільність національної валюти - це пряма відповідальність Національного банку України, як це прописано в Конституції. 

Про це заявив член фракції "Народний фронт", секретар Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Максим Поляков в ефірі програми "Шустер Live". 

"Втрата економіки на 20%. Так ми реально виходимо на курс 11-12 гривень. Усе інше є спекулятивним, і це особиста відповідальність саме НБУ", - сказав Поляков. 

Народний депутат зазначив, що спекуляції відбувалися через структуру IСU, де працюють партнери Валерії Гонтаревої, та прибуткові сьогодні банки "Авангард" та "Авант".

"Ми перші почали збір підписів про відсторонення голови НБУ. Я один із ініціаторів. Є така міжфракційна група "Депутатський контроль", куди входять абсолютна більшість депутатів з коаліції. Зібрали дійсно уже понад сто підписів", - сказав Максим Поляков. 

Він повідомив, що народні депутати зареєстрували звернення до голови СБУ Валентина Наливайченка щодо необхідності кримінального провадження про державну зраду та халатність голови НБУ. 

"У чому вона проявляється? Що гривня знецінена у чотири рази, і вона нічого не робить, щоб щось змінити", - наголосив Поляков.

"Сьогодні ми запросили Гонтареву на профільний комітет з питань банківської діяльності, вона не дала жодної відповіді як можна виправити ситуацію. Сьогодні 160 мільярдів лежать і не працюють на державу, а ми беремо кредити МВФ, тому треба повернути довіру", - наголосив секретар Комітету з питань банківської діяльності.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua