У затриманні Гончаренка присутній характер політичного замовлення, - Георгій Логвинський
неділя, 1 березня 2015, 22:10

Народного депутата Верховної Ради України Олексія Гончаренка, затриманого сьогодні у Москві, вдалося звільнити із ОВС “Китай Город” за сприяння друзів-адвокатів члена фракції “Народний фронт”, заступника голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгія Логвинського.

За словами представника “Народного фронту”, йому вдалося підключити адвокатів, які працюють у Москві, для захисту інтересів затриманого парламентаря.

“Ми зідзвонилися, і вони одразу зайнялись питанням звільнення Олексія”, - сказав Логвинський.

Крім того, як повідомив народний депутат у своєму Facebook раніше, у справі проти Гончаренка явно присутній характер політичного замовлення.

“За російським законом, порушити в Росії кримінальну справу можна в трьох випадках: якщо злочин вчинено громадянином РФ, на території РФ або проти громадян РФ”, - зазначив представник "Народного фронту".

“Олексій - громадянин України. На Одесу, як на частину Росії, я сподіваюся, вони не претендують. А що стосується третього підстави - за офіційною інформацією глави УМВС Одеської області жоден громадянин Росії (як і жоден іноземець взагалі) в трагедії 2 травня не постраждали. Але Слідчому комітету закон не писаний - ні власний, ні міжнародний”, - резюмував Георгій Логвинський.

Як відомо, Олексія Гончаренка затримали сьогодні у Москві під час жалобної ходи на пам'ять Бориса Нємцова.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua