Конституційна реформа має стати національним консенсусом, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 3 березня 2015, 13:20

Одним з найважливіших пріоритетів роботи Парламенту є проведення конституційної реформи в державі.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, виступаючи з парламентської трибуни.

Вона наголосила, що конституційна реформа має стати національним консенсусом.

«Дуже важливо, аби конституційна реформа в Україні стала справді національним консенсусом, аби ми домоглися балансу влад, аби змогли виправити всі ті помилки, які існують у нинішній Конституції та перетворити Україну на справжню європейську державу. Це наше завдання, і очевидно, що це – пріоритет номер один», - підкреслила Вікторія Сюмар.

Коментуючи позачергове засідання Верховної Ради, яке відбулося напередодні, представник «Народного фронту» подякувала народним депутатам, які взяли на себе відповідальність за реалізацію запропонованого Урядом Арсенія Яценюка пакету змін до податкового та бюджетного кодексів.

«Насправді - це реальні реформи», - наголосила вона.

Вікторія Сюмар нагадала, що в понеділок Парламент зробив банківську діяльність більш прозорою і дозволив притягати до відповідальності реальних власників банків за доведення фінустанов до банкрутства.

«Очевидно, що на тих коливаннях курсу, від яких сьогодні страждає кожен українець, хтось заробляє. Хтось – це якраз власники банків», - зазначила народний депутат.

За її словами, Верховна Рада фактично зробили все, що від неї залежало, для стабілізації курсу гривні й ситуації в економіці, оскільки було поновлено довіру з боку міжнародних фінансових інституцій, «а без цього неможлива довіра з боку будь-якого інвестора».

«Україна сьогодні, очевидно, надзвичайно потребує іноземних інвестицій. Але головне – це продовження реформ. Які ж реформи сьогодні є пріоритетними? У першу чергу це реформа децентралізації та місцевого самоврядування. Ми повинні тут, у Парламенті, якомога більше повноважень віддати на місця», - заявила заступник голови фракції «Народний фронт».

Вікторія Сюмар пояснила, що такі зміни фактично є реформою прозорості державної влади.

Вона також наголосила на актуальності реформування виборчого законодавства.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua