Мінекології має скасувати дозволи людям Януковича на використання державних надр, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 3 березня 2015, 16:14

Міністерство екології та природніх ресурсів України має скасувати дозволи, надані приватним фірмам, на використання надр у державних шахтах. 

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол під час брифінгу у Верховній Раді. 

За її словами, існування цих дозволів сприяє корупційним схемам з боку
соратників екс-президента Віктора Януковича. 

«Наприклад, є ТОВ «Краснолиманське». Воно заборгувало державній компанії 500 мільйонів гривень, це за роки Януковича по курсу 8 гривень», - сказала Чорновол. 

«Повірте, можна знайти низку підстав, щоб ці дозволи скасувати», - підкреслила вона. 

Тетяна Чорновол повідомила, що групою народних депутатів підготовлений законопроект, який має закрити цю корупційну схему. 

«В цьому законопроекті йдеться про те, щоб заборонити надання або продовження будь-якого спеціального дозволу суб'єктам господарювання приватної формами власності, якщо надра знаходяться в межах родовища, шахти тощо, якщо це державне підприємство, де держава має більше 50%», - сказала вона. 

«Насправді це лише перший крок, бо закон не має зворотної сили, оскільки продовжуватимуться спеціальні дозволи, по яким підприємствам Януковича надаватимуть можливість користування надрами до 2032 року», - наголосила народний депутат. 

Тетяна Чорновол закликала Мінекології посприяти поверненню коштів до держбюджету за користування надрами. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua