О. Турчинов: Новітня військова техніка буде передана в зону АТО прямо з виставки «Зброя і безпека-2014»
середа, 24 вересня 2014, 18:17

Сьогодні є серйозний поштовх для наукових розробок у військово-промисловому комплексі і авіакосмічній промисловості.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, один з лідерів «Народного фронту» у середу, 24 вересня, в інтерв’ю журналістам після ознайомлення з виставкою «Зброя і безпека-2014», яка проходить одночасно з Міжнародним авіакосмічним салоном «Авіасвіт-ХХІ».

При цьому О. Турчинов відзначив, що на виставці представлено багато різних систем захисту для військових, у тому числі багато видів бронежилетів, броньованих блокпостів, пристроїв для знищення безпілотників тощо.

«І Міністерство оборони, і Міністерство внутрішніх справ, і Національна гвардія можуть вибирати якісну техніку, якісні пропозиції, з тим, аби захистити наших військових», - зазначив він.

О. Турчинов звернув увагу на необхідність серйозної підготовки до ведення військових дій у зимовий період, зазначивши, що на виставці, зокрема, представлені різноманітний одяг, спальні мішки тощо, що нині є надзвичайно актуальним для наших військових.

На думку керівника Парламенту, «принципово важливим» є те, що «левова частка цих засобів вироблена підприємствами військово-промислового комплексу України, який має можливість сьогодні розвиватися».

«Ми повинні мати найкращу зброю, найкращі системи захисту, і, зрештою, потужну армію, яка протистоятиме будь-якому агресору», - заявив Голова Верховної Ради.

Спілкуючись з журналістами, він повідомив, що ряд зразків техніки, зокрема засобів для нейтралізації безпілотних літаків, буде відправлено у зону АТО прямо з виставки. «Тут є кілька комплексів, які прямо з виставки поїдуть до зони АТО і допоможуть повністю нейтралізовувати безпілотні апарати, які використовують збройні сили Росії для точного ведення вогню по наших позиціях», - зазначив він.

Одним з головних завдань Голова Верховної Ради також назвав контроль і моніторинг за використанням коштів під час закупівель на військові потреби та недопущення корупційних дій у цій сфері.

«Ми повинні повністю виключити посередників, можливість «накруток» та корупції. Думаю, що провідні підприємства повинні разом з силовим блоком відпрацювати технологію, яка дасть максимальну ефективність використання бюджетних коштів», - наголосив він.

О. Турчинов ще раз підкреслив, що потужність українських підприємств дозволяє забезпечити військових у зоні АТО всім необхідним - від одягу до найсучаснішої техніки. При цьому він зазначив, що збільшення виробництва необхідної для Збройних Сил продукції сприятиме не тільки розвитку відповідних технологій, а й створенню робочих місць.

«Всі підприємства, які готові давати практичний результат, будуть завантажені замовленнями повною мірою. Нам зараз вже потрібно мати реальні системи ПВО, зброю та зимовий одяг, - заявив керівник Парламенту. - Часу на очікування в нас немає». 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua