Верховна Рада має невідкладно дати згоду на арешт суддів Печерського суду, щоб вони не втекли, - Антон Геращенко
вівторок, 3 березня 2015, 17:35

Верховна Рада має невідкладно дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич, - які судили автомайданівців, а також судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка, який п’яним погрожував зброєю співробітникам ДАІ.

Про це заявив член фракції «Народний фронт», секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко, відповідаючи на запитання журналістів. 

«На сьогодні, тобто до тих пір, поки до них не застосована міра запобіжного заходу, вони можуть вільно пересуватися Україною. Згідно з Конституцією та законами на цей момент ці судді є недоторканними, тому їм не оголошена підозра. І якщо їм зараз заборонити виїзд за кордон, це буде незаконно, тому треба якнайшвидше давати згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності», - наголосив Геращенко. 

Народний депутат зазначив, що тільки після згоди Парламенту можна буде оголосити цим суддям підозру у скоєнні злочину та подати до суду запит на обрання їм запобіжного заходу. 

«Це ті судді, які без жодних документів судили хлопців з «Автомайдану», забирали у них права. Тобто суддів не цікавило, чи скоїли вони злочини, чи ні, і виносили тоді рішення на  догоду Банковій, тому вони повинні відповісти за те, що є», - наголосив він. 

Як відомо, сьогодні Голова Верховного суду України підписав згоду на арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич. 

12 лютого Генпрокурор звернувся до Парламенту з проханням дати згоду на арешт зазначених суддів.  

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua