Росія продовжує спроби легалізувати ЛНР і ДНР, - Дмитро Тимчук (відео)
вівторок, 3 березня 2015, 17:41

Нові «гуманітарні конвої» від Російської Федерації свідчать про те, що Москва намагається легалізувати ЛНР і ДНР та постійно провокує Україну.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», військовий експерт Дмитро Тимчук, коментуючи інформацію про прибуття 4 березня нового російського «гуманітарного конвою» на Донбас через неконтрольовані українською стороною пункти пропуску. 

«Так звані гуманітарні конвої, які прибувають з боку Російської Федерації, вказують на те, що Росія не визнає юрисдикцію України над цими територіями. Як це може сприяти якось мирному діалогу - незрозуміло», - сказав Тимчук. 

«Росія вільно розпоряджається цією територією України, як своєю власною. Ця ситуація з «гуманітарними конвоями» і мирний діалог - це просто речі, які знаходяться на різних полюсах», - наголосив народний депутат.

За словами Дмитра Тимчука, приїзд нових «гуманітарних конвоїв» свідчить про те, що Росія продовжує спроби легалізувати маріонеткові утворення - ЛНР і ДНР. 

«Росія має на меті домогтися надання будь-якого офіційного статусу для ЛНР і ДНР. Вони постійно на це вказують, що є якісь квазіуряди квазідержав, з ними ведуть діалог, а ми посередники. Це смішно виглядає, бо всі розумують, що це маріонетки, керовані формату Абхазії, Осетії, Придністров'я. Це зараз картина, яку має на меті реалізувати Москва», - сказав Тимчук. 

Як відомо, 1 березня Міністерство закордонних справ України отримало ноту Міністерства закордонних справ Росії про намір російської сторони направити в Україну 4 березня вантаж, який вони визначають як «гуманітарний». При цьому російська сторона не надала інформації про вміст колони і часу перетину державного кордону. Росія уже не вперше привозить в Україну «гумконвої» без супроводу Міжнародним комітетом Червоного Хреста і проведення прикордонного та митного огляду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua