Арсеній Яценюк – РФ: «Дайте вказівку терористам пропустити рятувальні бригади до шахти Засядька»
середа, 4 березня 2015, 13:16

Російські терористи не пропускають українські гірничорятувальні бригади на шахту імені Засядька.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 4 березня.

«Я в першу чергу хотів би розпочати з інформації щодо трагедії на шахті Засядька в місті Донецьк», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він також повідомив, що сьогодні вранці дав вказівку Державній службі з надзвичайних ситуацій і Міністерству енергетики та вугільної промисловості України відправити гірничорятувальні бригади на шахту ім.Засядька для подолання наслідків сьогоднішньої трагедії та порятунку шахтарів.

За його словами, була дана вказівка відправити шість бригад по десять рятувальників у кожній.

«Але російські терористи не дали можливості українським гірничорятувальним бригадам дійти до місця і допомогти врятувати життя людей», - наголосив Глава Уряду.

«Звертаюся до Російської Федерації дати вказівку пропустити наші гірничорятувальні бригади. Ви взяли в заручники мільйони українців, які проживають в Донецьку і Луганську, а зараз безжально збиткуєтеся над сім'ями шахтарів і не даєте можливість допомогти людям», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду доручив Міністерству енергетики і вугільної промисловості далі продовжувати переговори, щоб відправити українські гірничорятувальні загони на допомогу шахтарям на шахті Засядька.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua