Генпрокуратура розслідує справи проти кількох сотень суддів, - Леонід Ємець (відео)
середа, 4 березня 2015, 13:27

Верховна Рада зробила важливий крок, за яким злочинці в мантіях мають бути засуджені за ті злочини, які вони вчинили проти мирних громадян.

Про це заявив член фракції «Народний фронт», Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, коментуючи сьогоднішню згоду Верховної Ради на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва – Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

«Ще більше суддів мають пройти цю процедуру через Верховну Раду», - сказав Ємець, додавши, що Генпрокуратура розглядає документи щодо можливості притягнення до відповідальності кількох сотень суддів.

Народний депутат зазначив, що судді ухвалювали абсолютно неправомірні рішення, що ґрунтувалися «на папірцях, які навіть тяжко назвати документами».

«Наприклад, суддя Кицюк приймав рішення, керуючись ксерокопією протоколу, на якому навіть не було підпису працівника ДАІ. Він свідомо приймав таке рішення, тому сьогодні Верховна Рада підтримала подання Голови Верховного суду та ГПУ, давши дозвіл на арешт цих суддів», - наголосив Леонід Ємець.

«Сподіваюся, найближчим часом побачити тут інші прізвища, інакше ми будемо ставити питання про відповідальність слідчих та прокуратури», - підкреслив Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua