Арсеній Яценюк сподівається, що Рада прискорить розгляд законопроекту щодо повернення іноземної валюти з закордонних рахунків (відео)
середа, 4 березня 2015, 13:38

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк висловив сподівання, що Парламент України прискорить розгляд та ухвалить у другому читанні урядовий законопроект, який  дає змогу повернути до України іноземну валюту, яка перебуває на закордонних рахунках, і зробити ще один крок до стабілізації національної грошової одиниці. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 4 березня.

Він нагадав, що ухвалений Верховною Радою в першому читанні проект змін до Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» щодо валютного регулювання та валютного контролю» дає можливість повернути в Україну іноземну валюту – «мільярди доларів, які залишилися за кордоном - і стабілізувати валютну ситуацію».

Глава Уряду висловив вдячність Міністру фінансів України Наталії Яресько за те, що їй «вдалося протягом двох днів нарешті вмовити членів Парламенту хоча би в першому читанні проголосувати за цей закон».

Уряд, наголосив Арсеній Яценюк, робить усе, що в його компетенції, аби стабілізувати валютну ситуацію: «У нас, як Уряду, небагато інструментів, як впливати на курс національної грошової одиниці, адже це є виключною компетенцією Національного банку країни, але всім, що у нас є, ми допомагаємо. У тому числі і через законодавчу ініціативу щодо скорочення термінів розрахунку в іноземній валюті, яке дає можливість повернути іноземну валюту, що знаходиться зараз на закордонних рахунках, назад до України, і таким чином зробити ще один крок до стабілізації національної грошової одиниці».

Арсеній Яценюк також нагадав, що 3 березня провів розмову з Міністром фінансів Сполучених Штатів Америки: «Ми очікуємо на позитивне рішення наших міжнародних партнерів щодо фінансової допомоги і виділення першого траншу для стабілізації української економіки Міжнародним валютним фондом».

«Усі попередні заходи, передбачені нашою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом, - як завжди, виконані українським Урядом. Тому ми очікуємо, що Рада директорів МВФ проведе свої збори 11 березня, і в найкоротші терміни після позитивного рішення ми зможемо отримати додатковий фінансовий ресурс, який стабілізує як національну грошову одиницю, так і державні фінанси», - підкреслив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua