Арсеній Яценюк: Уряд припиняє дію Угоди між Україною і РФ про малий прикордонний рух (відео)
середа, 4 березня 2015, 14:02

Уряд України приймає рішення про припинення дії Угоди між Україною і Російською Федерацією про малий прикордонний рух. Про це засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 4 березня, заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

«З 16 березня можна буде перетинати державний кордон виключно через міжнародні пункти пропуску, які повністю контролюються українською владою. Угода про малий прикордонний рух між Україною і Росією припиняється українською стороною», - наголосив Глава Уряду.

«Це питання національної безпеки і контролю за переміщенням громадян, в першу чергу Російської Федерації, які, на жаль, сюди не для туризму приїжджають. У них «туристичні автомобілі» – російські танки. А квитки – російських військовослужбовців. Туристичне агентство – Міністерство оборони Російської Федерації і ГРУ ГШ Російської Федерації», - сказав він.

Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ України та Державній прикордонній службі України вжити заходів для виконання рішення Кабінету Міністрів, Міністерству закордонних справ України – офіційно нотифікувати російську сторону про одностороннє припинення Угоди про малий прикордонний рух.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua