Арсеній Яценюк доручив провести службове розслідування щодо діяльності Держфінінспекції та Південно-Західної залізниці. Керівники відсторонені від виконання обов’язків (відео)
середа, 4 березня 2015, 14:29

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив терміново провести службове розслідування діяльності керівника Південно-Західної залізниці та Державної фінансової інспекції. Керівники Південно-Західної залізниці та ДФІ відсторонені від виконання обов’язків.

Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів  у середу, 4 березня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що службове розслідування діяльності Державної фінансової інспекції і безпосередньо її керівника Миколи Гордієнка стосуватиметься необ'єктивності проведення фінансової перевірки Державного авіабудівного концерну «Антонов», зловживання Держфінінспекції під час проведення аудиту великих державних компаній, а також відсутності дієвого контролю за державним майном і державними коштами.

На час службового розслідування, наголосив він, керівник Державної фінансової інспекції відсторонений від виконання обов’язків.

Розслідування, за  словами Арсенія Яценюка,  триватиме два тижні: «Думаю, що треба приймати в тому числі й нові кадрові рішення, готувати сильну і чесну людину для того, щоби державні компанії і державні кошти контролювалися Урядом, а винні притягувалися до відповідальності».

Він також нагадав про оприлюднену в ЗМІ інформацію про корупцію на Південно-Західній залізниці та щодо привласнення державних коштів керівником Південно-Західної залізниці Олексієм Кривопішиним.

Глава Уряду звернувся до правоохоронних органів «невідкладно порушити кримінальне провадження».

«Невідкладно відсторонити керівника Південно-Західної залізниці від виконання обов’язків, провести термінове службове розслідування і разом із правоохоронними органами поставити крапку у зловживаннях цього посадовця», - наголосив він.

 «Будемо «чистити» всіх - немає своїх і чужих. Або люди в цей складний для країни час виконують функцію по захисту держави, виходу держави з економічної кризи, або - якщо це навіть нові люди, але зі старими правилами, - вони будуть, звільнені і притягнені до кримінальної відповідальності. І ми вже зараз звільняємо, міняємо і притягаємо до кримінальної відповідальності», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua