Вікторія Сюмар: Припинення трансляції телеканалів держави-агресора має стати справою честі для Нацради (відео)
середа, 4 березня 2015, 19:18

Для Національної ради з питань телерадіомовлення має стати справою честі те, щоб телеканали держави-агресора були недоступні на території України.

Про це заявила Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник Голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар під час засідання комітету, на якому був заслуханий звіт Нацради.

Вона зазначила, що сьогодні Нацрада має працювати у посиленому режимі, оскільки йдеться про пряму інформаційну агресію щодо України з боку Російської Федерації.

Голова Комітету повідомила, що позов щодо заборони трансляції російських телеканалів на території України, який готувала РНБО ще з попереднім складом Нацради, досі перебуває в суді.

«Сьогодні у нас діє, на жаль, лише тимчасова заборона трансляції російських телеканалів. Але навіть тимчасова заборона дозволила зберегти тисячі життів. Тому що якби, наприклад, у травні, коли відбулися відомі події в Одесі, одесити дивились би російські телеканали, то ми могли би втратити Південь України і ще якісь регіони. Через те, що ми змогли захистити інформаційний простір, ми в принципі змогли захистити інші регіони. Ви знаєте, росіяни у першу чергу захоплюють телевишки і перемикають телеканали», - заявила Вікторія Сюмар.

За її словами,  «російські телеканали не займаються інформуванням, вони займаються інформаційним кілерством в найгірших традиціях фашистської Німеччини».

«Вони їх навіть переплюнули», - заявила Голова Комітету.

В якості прикладу вона навела останню інформацію російських телеканалів про нібито «причетність деяких народних депутатів України до історії з вбивством Бориса Нємцова».

«Рівень абсурду зашкалює», - наголосила Сюмар.

«Рік вже тягнеться процес (судовий процес щодо заборони трансляції російських телеканалів), рік не може наша судова система прийняти рішення про те, що це є злочин проти України, що це стимулює міжнаціональну ворожнечу та сутички між українськими громадянами, що загрожує безпеці людей», - підкреслила вона.

При цьому Вікторія Сюмар додала, що комітет готовий активно долучатися до процесу врегулювання питання з російськими телеканалами.

«Ми повинні мати чітку спільну позицію. Ми маємо довести це до кінця», - резюмувала вона.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua