Олександр Турчинов: Агресію Росії проти України треба розглядати як агресію проти європейської безпеки
четвер, 5 березня 2015, 18:29

Сьогодні агресію Росії проти України треба розглядати як агресію проти всієї системи європейської безпеки.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов під час спільного підходу до преси з  Керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Станіславом Козєєм після підписання Протоколу про співробітництво між Апаратом РНБО України і БНБ Республіки Польща.

За словами Олександра Турчинова, Україна протистоїть дуже сильному ворогу, який "фактично загрожує всій Європі, тому співпраця в питаннях безпеки і оборони між Україною і Польщею є пріоритетом для обох країн".

"Співпраця і дружба між нашими країнами перевірена часом, але в сучасних умовах вона набуває нового реального змісту", - зазначив він.

Разом з тим, Олександр Турчинов наголосив, що агресія РФ і в Криму, і на сході України "не зупинить нашого шляху інтеграції до Європи та НАТО".

У свою чергу, Станіслав Козєй наголосив, що польська сторона буде всіляко підтримувати Україну "у її прагненнях до євроінтеграції та вступу до НАТО".

Він підтримав свого українського колегу щодо того, що "сильна українська армія - запорука деескалації ситуації на сході".

Крім того,  Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща  наголосив на "важливості та увазі до України, про що свідчить сьогоднішній візит Секретаря РНБО і та програма зустрічей, яку він має". 

"Жоден мій гість не мав такої насиченої програми та настільки високого рівня зустрічей", - сказав він, повідомивши, що Олександр Турчинов в ході візиту зустрічається  з Президентом Польщі Броніславом Коморовським, Прем'єр-міністром Польщі Евою Копач, Віце-прем'єр-міністром - Міністром національної оборони Польщі Томашем Семоняком, Міністром закордонних справ Польщі Гжегожем Схетиною, Маршалком Сенату Польщі Богданом Борусєвичем та Маршалком Сейму Республіки Польща Радославом Сікорським.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua