Арсеній Яценюк взяв участь у радіомарафоні «Шевченко мобілізує» (фото)
понеділок, 9 березня 2015, 14:54

У понеділок, 9 березня, у 201-шу річницю від дня народження Тараса Шевченка, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк взяв участь у радіомарафоні «Шевченко мобілізує».

На початку виступу Глава Уряду підкреслив, що слово Великого Кобзаря потрібне всій країні, «щоби вибороти нашу незалежність і наше майбутнє»: «Наша віра і наша впевненість у тому, що ми переможемо, є запорукою європейського майбутнього для української держави, яка зіткнулася з російською військовою агресією, зіткнулася з війною, але бореться і перемагає».

Арсеній Яценюк прочитав уривок із поеми Кобзаря «Кавказ». За його словами, коли він обирав вірша, розмірковував, які були б найкращі слова, щоб звернутися до країни. Арсеній Яценюк розповів, що пригадав, як цю поему читав Сергій Нігоян, «який разом з нами на Майдані боровся за нашу свободу і нашу волю».

Він зазначив, що Кавказ «також завжди боровся проти темної імперії за свою свободу».

За словами Глави Уряду, слова цієї поеми  «надихають і дають впевненість у нашій праведній боротьбі». Він зачитав уривок, який завершується словами:  
«Борітеся — поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»

Арсеній Яценюк висловив вдячність Віце-прем'єр-міністру - Міністру культури України, представнику «Народного фронту» в Уряді В'ячеславові Кириленку за започаткування редіомарафону «Шевченко мобілізує»: «У такі часи для України потрібне сильне слово. А сильне слово є в Шевченка».

Під час радіомарафону «Шевченко мобілізує» твори Кобзаря читають урядовці, політики, діячі науки, культури, військовослужбовці, волонтери, представники громадськості. Марафон триває із 6.00 до 24.00 години на каналі «Культура» Національної радіокомпанії України з включеннями на Першому національному телеканалі та Першому каналі Українського радіо.

У цей день Арсеній Яценюк і члени Уряду України також поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку біля Київського національного університету.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua