Уряд очікує на позитивне рішення сьогоднішнього засідання Ради директорів МВФ – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 11 березня 2015, 12:57

Допомога МВФ є запорукою початку зростання економіки, збільшення доходів  Державного бюджету, що дасть можливість переглянути соціальні стандарти в бік збільшення, створити додаткові робочі місця, стабілізувати економіку, збільшити експорт та стабілізувати валютний курс, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 11 березня.

Він нагадав, що за декілька годин у Вашингтоні відбудеться засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду, під час якого розглядатиметься питання допомоги Україні: «Україна підписала з МВФ всеосяжну і широку програму реформ. Усі попередні заходи, передбачені цією програмою, які повинні були виконані українським Урядом, Парламентом і схвалені Президентом, -  зроблені».

«Ми очікуємо на позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду», - підкреслив Глава Уряду.

Програма з МВФ, нагадав він, розрахована на чотири роки і передбачає обсяги фінансування розміром 25 мільярдів доларів США.

«На жаль, ці гроші не можуть іти на соціальні виплати, пенсії й зарплати. Ці гроші не можуть йти безпосередньо на підвищення життєвих стандартів. Але ці гроші є запорукою того, що українська економіка почне рости, ми збільшимо доходи Державного бюджету, і це дасть можливість нам переглянути соціальні стандарти в бік збільшення, створити додаткові робочі місця, стабілізувати економіку країни, збільшити експорт, стабілізувати валютний курс, - що вже частково зроблено – і поетапно відновлювати економічне зростання країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

 Прем’єр-міністр повідомив, що Уряд України проінформує про результати засідання Ради директорів МВФ відразу по його завершенні.

«Це одне з основних економічних і фінансових питань, яке турбує весь світ, - допомогти Україні вижити в умовах російської військової агресії і зробити все для того, щоби Україна стала частиною Європейського Союзу, вийшла з надскладних військових, фінансових, економічних і соціальних проблем, в яких ми сьогодні перебуваємо», - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua