Арсеній Яценюк: «Хочу попросити витримки, розуміння і єдності» (відео)
середа, 11 березня 2015, 13:18

Уряд взяв на себе всю повноту політичної відповідальності за стан справ в країні та пішов на ті кроки, які не робилися 20 років: «Ми пішли на ці кроки заради майбутнього і заради завтрашнього дня», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту»  Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 11 березня.

«Усвідомлюю, як складно зараз більшості громадян України та всій країні. Російська військова агресія, війна, неймовірні втрати економіки б'ють по кишені кожного українця. І з такими складнощами, з якими зіткнувся сьогоднішній Уряд і весь український народ, - важко навіть порівняти, які країни проходили подібні випробування», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що нинішнє становище України часто порівнюють із ситуацією в Польщі на початку 1990-х років: «Те, що робить сьогодні Україна, дуже багато в чому спільне з польськими реформами, які тоді проводилися. Зараз польська економіка стала однією з найсильніших економік Європейського Союзу. Є тільки одна відмінність – тоді Польща не воювала з Росією».

«Ми проводимо ці складні реформи, які отримують не найкраще сприйняття серед українців на сьогоднішньому етапі. Але я прошу всіх зрозуміти - без сьогоднішніх реформ у нас не буде завтра. Наш Уряд бореться за завтра», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що Уряд «не бореться ні за свої рейтинги, ні за свою популярність, адже проведення таких реформ в короткостроковій перспективі не додає політичних плюсів»: «Ми знаємо, на що ми пішли. Ми пішли на ці кроки заради майбутнього і заради завтрашнього дня. Уряд взяв на себе всю повноту політичної відповідальності за стан справ в країні та пішов на ті кроки, які не робилися 20 років. Хтось це зобов’язаний був зробити».

«Я разом із колегами по Уряду прийняв для себе політичне рішення. Це наша місія, це наше завдання, і ми це робимо. Саме тому Міжнародний валютний фонд сьогодні і розглядає питання про надання серйозної фінансової допомоги Україні», - наголосив Глава Уряду.

Він зазначив, що проти реформ в Україні, які робляться Урядом, Парламентом і схвалюються Президентом, «виступає Володимир Путін, який кілька днів тому зробив публічну заяву, Опозиційний блок, який привів країну до стану банкрутства, з якого ми її витягуємо, і ще група політиканів, які хочуть заробити дешеві політичні рейтинги на країні, що перебуває в стані війни»: «За наші реформи виступає з публічними заявами Велика сімка, яка підтримує все, що зроблено сьогоднішнім Урядом, наші американські, європейські партнери. І вони допомагають країні вийти з цієї дуже важкої ситуації».

«Хочу всіх запевнити, що ми вийдемо з цієї ситуації. Хочу попросити витримки, розуміння і єдності. Давайте думати не про себе, а про наших дітей і майбутні покоління. І про те, як витягнути країну з цієї прірви. Іншого рецепту не існує», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд взяв на себе цю відповідальність, і висловив вдячність членам Парламенту України, «які також взяли на себе політичну відповідальність, Президенту України, який приймав надактивну участь у наших перемовинах з МВФ і допомагав досягнути компромісу. І українцям, які в цей складний і буремний час разом зі своєю країною готові пройти ці випробування задля майбутнього».

«Це не закінчення, це тільки початок складного, але правильного шляху. Нам далі треба від дня до дня виконувати нашу програму змін в країні», - підкреслив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua