Глава Уряду доручив направити російський фільм про анексію Криму до Гаазького трибуналу (відео)
середа, 11 березня 2015, 14:03

Уряд розглядає всі можливі міжнародно-правові заходи щодо притягнення Росії до відповідальності за анексію Криму та військову агресію: «Ми будемо знімати свій фільм - «Крим. Преступление и наказание», - сказав Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 11 березня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Верховна Рада України ухвалила заяву про передачу до юрисдикції Гаазького трибуналу розслідування міжнародного злочину, вчиненого Російською Федерацією по відношенню до України – «анексії Криму та російської військової агресії на території Східної України».

«Для того, щоби міжнародні прокурори змогли розглянути заяву і почати провадження, Генеральна прокуратура, Служба безпеки України, Міністерство юстиції України збирають належну доказову базу, аби притягнути до відповідальності всіх винних у вчиненні нападу на Україну, анексії Криму і в тисячах жертв, які спричинені російською військовою агресією», - наголосив Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк нагадав про розміщений в мережі Інтернет трейлер до російського документального фільму «Крим. Путь на родину»: «Цей фільм дає відповідь на питання, хто давав вказівки по захопленню української території в Криму і порушенню міжнародного права, і хто за це несе відповідальність».

Він дав доручення Міністерству юстиції України направити цей відеозапис до Гаазького трибуналу: «Було б дуже важливо, щоби весь фільм, який з'явиться, також був відправлений до Гаазького трибуналу, адже цим фільмом повинні зацікавитися міжнародні прокурори і слідчі».

«А ми свій фільм будемо знімати -  в реальності. Він буде називатися «Крим. Преступление и наказание», - додав Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua