Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту ухвалити закон, який дозволить позиватися проти іноземних держав в українські суди (відео)
середа, 11 березня 2015, 14:06

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 11 березня, звернувся до Парламенту України ухвалити закон про юрисдикційні та майнові імунітети іноземної держави.

Цей закон, наголосив він, дасть змогу «судити іноземні держави в українських судах, якщо такі іноземні держави вчинили незаконні дії по відношенню до українських громадян чи компаній, в тому числі конфіскували чи націоналізували українське майно на будь-якій території».

Він зазначив, що відповідні норми діють в низці країн-членів ЄС та інших державах, наприклад Австралії та Аргентині.

Цим законом, наголосив Глава Уряду, «ми приводимо у відповідність українське законодавство до європейського і даємо можливість українським громадянам і українським компаніям захищати свою власність, яка в тому числі була незаконно націоналізована на території Автономної Республіки Крим».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства юстиції «бути готовим доповісти в Парламенті про необхідність ухвалення цього законопроекту і після прийняття даного закону вжити всіх правових заходів по захисту майнових інтересів українських компаній, українських громадян і в цілому української держави».

Він також нагадав, що Україна звернулася з двома позовами до Європейського суду з прав людини щодо незаконної анексії Криму. За його словами, Міністерство закордонних справ України завершило перший етап консультацій щодо позову проти РФ за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. Планується другий етап консультацій і подання відповідного позову до Міжнародного суду ООН.

«Ми розглядаємо всі можливі міжнародно-правові заходи щодо притягнення Росії до відповідальності», - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua