Арсеній Яценюк про необхідність інвестицій в ГТС: «Ми можемо мати нову енергетичну мапу Європи» (відео)
четвер, 12 березня 2015, 13:10

Уряд України зробив усе, щоби партнери з ЄС та США інвестували в модернізацію української газотранспортної системи: «Тепер ми очікуємо не тільки економічних, а й політичних рішень наших західних партнерів. Для цього зроблені всі умови», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності в четвер, 12 березня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Парламентом України ухвалений закон щодо модернізації і експлуатації української газотранспортної системи. Глава Уряду звернувся до західних партнерів: «Ви маєте можливість стати співакціонерами української газотранспортної системи».

«Країна себе може захищати не тільки військами, а й іноземними активами, які знаходяться на території держави. І ми можемо спільно взагалі мати нову енергетичну мапу Європи», - наголосив він.

Прем’єр-міністр назвав реформу енергетичного сектору країни однією з ключових.

Він підкреслив, що в рамках цієї реформи до кінця 2015 року необхідно максимально перейти на закупівлю газу з країн-членів Європейського Союзу та завершити розподіл НАК «Нафтогаз України» на три компанії.

Окрім того, Глава Уряду наголосив на необхідності «закачувати газ виключно в період найнижчої ціни» і зазначив, що цей період починається «буквально через місяць».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина під час прес-конференції щодо ста днів діяльності Міністерства роз’яснити ситуацію щодо ціноутворення на газ: «Якби у нас не було газу власного видобутку, то тариф треба було би ставити не 3600 гривень, як зараз, згідно соціальної норми, а 10 тисяч гривень».

Глава Уряду також звернувся до Володимира Демчишина роз’яснити питання щодо реформи НАК «Нафтогаз України», «як ми будемо збільшувати обсяги видобутку власного газу та диверсифікувати джерела енергопостачання».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua