Глава Уряду: Ми маємо нагодувати країну дешевими і якісними продуктами, на яких написано «Зроблено в Україні» (відео)
четвер, 12 березня 2015, 14:27

Завдання Уряду у сфері АПК – гарантувати продовольчу безпеку країни і суттєво збільшити експорт сільськогосподарської продукції. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у четвер, 12 березня, під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності.

Арсеній Яценюк нагадав, що на кінець минулого року аграрний сектор продемонстрував 16% зростання: «Це була єдина галузь, яка дала можливість українській економіці прирости і дала змогу українській економіці отримувати долари для стабілізації валютного ринку».

Глава Уряду назвав кілька завдань у сфері АПК на поточний рік, перше з яких - продовольча безпека країни: «Треба посіятися, зібратися, нагодувати країну дешевими і якісними продуктами, на яких написано «Зроблено в Україні».

Він нагадав, що посівна вже розпочалася і звернувся до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства аграрної політики і продовольства України разом із Міністерством економіки зробити все для того, щоб аграрії були забезпечені пальним, добривами й технікою: «Щоб ми посіялися і мали можливість нагодувати країну».

Друге завдання, за словами Глави Уряду, стосується експортного потенціалу АПК: «Ми повинні суттєво розгорнути нашу експортну позицію і продавати на експорт».

Він нагадав, що Україна практично повністю використала квоти на постачання сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу: «Українську продукцію купують в Європі».

«Аграрний сектор – один із основних економічних двигунів країни. У когось нафта, у когось газ, у нас - земля, працьовиті люди і якісна продовольча індустрія, яка повинна відповідати стандартам Європейського Союзу», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua